Преди време Бойко Борисов лепна на Корнелия Нинова съвсем несправедливо прякора

...
Преди време Бойко Борисов лепна на Корнелия Нинова съвсем несправедливо прякора
Коментари Харесай

Г-жа Истина и Партията на обречените

Преди време Бойко Борисов лепна на Корнелия Нинова напълно незаслужено прякора " Г-жа Лъжа ". Това определение  " след това се повтаряше неведнъж от доста деятели на ГЕРБ ", напомни Нинова, която потегли да съди Борисов, само че съдът реши, че определението е " безлично, нереално, безадресно ", " отнася се за жена политик, само че не и конкретно Корнелия Нинова ".

Лошо решение на съда. Съдът трябваше изрично да отсъди, че Борисов бърка, тъй като госпожа Нинова не лъже - тя може да преиначава истината, тя е пластична във възгледите си, тя е уверена в позицията си даже когато бърка, само че не лъже. 

В политиката

 

Нинова е ревнив обожател на верижната полигамия -

 

в къс откъслек от време тя буйно брани дадена концепция, а в идващия интервал смачква същата идея и с шут я изритва към политическото кошче, тъй като е време да брани отново толкоз буйно друга концепция, която може да е противоположна. Каква ти тук неистина? Това е госпожа Истина, просто истината при Нинова е краткотрайно събитие, преди да се появи друга по-истинска истина. Политическа повратливост, променчивост, шмекерлък на дребно, който разчита на късата памет на електората, някаква тройна препечена дядова усуканица. Или еволюция на възгледите, както биха споделили апологетите Нинови в Българска социалистическа партия. Нинова сменя позицията си по-често от ляв бек на международното, само че не лъже.

Преди две години, да вземем за пример, Нинова постави кански старания, с цел да потвърди на света, че Българска социалистическа партия е опция на статуквото. " Решени сме да продължим борбата си за смяна на модела " ГЕРБ ". За нас това е кардинална, поредна позиция, съвсем 7 години се бием с този модел, и би трябвало да се знае кой къде се слага в тази обстановка по оста задкулисие, обири, обръчи от компании или правова страна, правда, ред и правила идентични за всички. Ние сме решени да продължим борбата си за смяна на модела " ГЕРБ “ и за различен метод на ръководство на България с всичко, което през годините сме казвали, поредно на думи и с дейности сме отстоявали ", редеше тя. 

Миналия месец Нинова обясняваше от парламентарната естрада какъв брой дълго са се борили, до момента в който най-после: " И излязохме от формата на статуквото и станахме една от партиите, които в действителност желаеме смяна ".

 

Пламенно, буйно... Като желязна лейди, а не като госпожа Лъжа 

 

Днес Нинова погребва времето, с което се гордееше - времето на обединението с Политическа партия и Демократична България, през което тя бе вицепремиер. Днес вчерашните сътрудници са " крадци на избори ", врагове на свещеното изборно право да гласуваш с хартийка. Еволюция на възгледите? Ама, несъмнено, какво друго?

Интересното е, че Нинова погребва предишното си със същата пристрастеност, с което Има Такъв Народ погреба връзката си в същата някогашна коалиция. Нинова не проучва ориста на Има Такъв Народ. Тя даже ориста на Българска социалистическа партия не проучва след последните избори, а остави това за конгреса през февруари, на който Партията ще се чуди кое по-напред да проучва - предните избори, идващите, кекавото си положение или интернационалното състояние. 

Погребването и изкопаването на предишното мина скоротечно и това проличава най-ясно в отношението на Нинова към " Продължаваме промяната ". За Нинова това беше: " президентската партия ", която " се опита да разбие коалиция " Българска социалистическа партия за България " и да " накупи " " Екогласност ". " Директната поддръжка на президента Радев към тази партия, показана по разнообразни способи, удари Българска социалистическа партия ", споделяше тя преди да... влезе в коалиция с Политическа партия. Тогава внезапно осъзна, че Политическа партия не е президентска партия, че президентът има различен политически план. Тогава Нинова заобича Политическа партия и стартира да работи доста добре с Кирил Петков. Сега на ход е нов повратлив миг и Нинова още веднъж ненавижда Политическа партия - сега е доста неприятна и крадлива партия. 

 

Същата пластичност Нинова сподели за машините, знаете...

 

В момента е безжалостен съперник на машинния избор, с който Политическа партия окрали по 5-6 бюлетина от машина. Преди споделяше: " Управляващи от ГЕРБ, не желаете машинно гласоподаване, тъй като нямате воля за почтени избори " - 16 септември 2020 година, и " Само машинното гласоподаване е гаранция за почтени избори " и  " Българска социалистическа партия сме парламентарна гаранция за машинно гласоподаване ". 31 август 2020.

Как е? Еволюция на възгледите? Не, върховен политически плонж!

Мнозина считат, че най-големият плонж в кариерата на Нинова занапред следва - влизането й в общо държавно управление с представители на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Ако това стане, в действителност Нинова ще престъпи ред граници, които тя и управлението на личната й партия сътвориха през годините. Българска социалистическа партия има безапелационна позиция, че няма да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". В нощта след изборите Нинова изброи пет точки, като последната от тях бе: " Няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ и

 

няма да влизаме в съюзи с ГЕРБ и Движение за права и свободи "

 

През последните дни Нинова оплю от горната страна до долу Политическа партия като крадци, което значи, че няма да поддържа и първия мандат. Въпреки това Нинова приказва, че държавно управление към момента може да има и то ще се случи с третия мандат. " Ще изчакаме третия мандат и откакто бъде връчен, тогава ще решим ", споделя тя. С третия мандат държавно управление към момента може да има, само че единствено в случай че то бъде подкрепено от ГЕРБ и Движение за права и свободи, това несъмнено е ясно и за Нинова. Затова изобщо не трябва да се учудваме на думите на левия евродепутат Петър Витанов, който оня ден сподели: " Ако някой в Българска социалистическа партия си мисли, че с третия мандат може да си прави замаскирана коалиция с ГЕРБ, повярвайте ми,

 

" Позитано " ще му се стори стеснен "

 

Аз имам вяра, че Нинова би сключила договорка с дявола единствено и само да пласира себе си и още двама-трима в изпълнителната власт, само че изобщо нямам доверие, че " Позитано " ще й се стори тясно след вероятно следващо салтомортале. Вече няма кой да я изгони оттова. Години наред Българска социалистическа партия се самоубива ритуално под вождисткото управление на Нинова и там надали са останали съпротивителни сили, които да попречат на колаборацията й с врага. Кой й попречи да подписа договорка с десните? Никой. Аплодираха я, оправдаваха я.

Няма кой да изгони Нинова от " Позитано ", тъй като тя към този момент изгони всеки зложелател. А останалите приспива с бодряшки откровения от вида: " Загубихме под 1 % на тези избори ". Истината, която никой не желае да чуе към този момент на  " Позитано ", е, че партията е обречена. Тя от дълго време потегли по седесарските пътеки и през днешния ден е на доизживяване. Нинова пое Българска социалистическа партия през 2016 година, а през 2017-а за социалистите гласуваха 955 490 души. Днес почитателите на Партията са 232 958. Т.е.

 

Нинова редуцира поддръжката със 700 хиляди

 

- това е реалност. Ако Нинова вкара хора в държавното управление, което съществува поради поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи, какъв брой хора смятате, че ще останат в партията? Ще останат няколко, поименно можем да ги изброим. 

През последните 20 година от редиците на Българска социалистическа партия се родиха един куп леви партии, които не прокопсаха. Онзи ден Нинова ги прикани да се върнат в партията майка. С какви очи? Най-вероятно след 2-3 година Българска социалистическа партия ще моли да се включи като присъдружна партия в някоя новородена левица и да се сгуши там - по този начин, както Съюз на демократичните сили се подслони под крилото на Борисов.  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР